Rassen

Konijnen zijn er in erg veel verschillende rassen. Het is dus belangrijk om ergens te gaan kijken waar u kennis kunt maken met de verschillende dieren, hun verschillende uiterlijk en karakter. Hier krijgt u uitgebreide uitleg over welke eigenschappen nou bij welke soort horen. Wij zijn uitgegroeid tot een professionele fokkerij van alle soorten Dwerg, Rex en Satijn konijnen. Na vele rassen geprobeerd te hebben waren dit de rassen die het beste bij ons paste. Aangezien wij speciaal fokken voor gezinnen met kinderen en mensen die echt voor hun plezier een konijn als huisdier willen aanschaffen is het natuurlijk van groot belang dat het zachtaardige, vriendelijke en aanhankelijke dieren zijn. 

Dwerg konijn

Omdat 9 van de 10 aangeboden dwerg konijnen op het internet geen echte dwergen zijn is dit het ras waar bij ons de meeste vraag naar is. Er komen regelmatig mensen bij ons die vertelde over hun eerder aangekochte dwerg die uiteindelijk uitgroeide tot een normaal formaat konijn. Bij ons heeft u de zekerheid dat al onze dieren raszuiver zijn en er word goed uitgelegd wat nou de verschillen in grote zijn tussen de diverse rassen. Zo word bijvoorbeeld een dwerg met staande oren maar ongeveer 1000 gram en een hangoor dwerg mag 1700 gram worden. Wij fokken alle soorten dwerg konijnen. 

- Nederlandse hangoor dwergen

- Kleur dwergen

- Pool dwergen

- Vossenkop dwergen

- Rex dwergen

- Satijn dwergen

- Etc.

De rassen

Onderstaand een overzicht van de verschillende rassen die wij fokken. Als u op de naam van het gewenste ras klikt word u automatisch naar de pagina geleidt waar u alle info over dit ras kunt vinden. De eigenschappen van het ras en ook foto's van onze eigen dieren die ingezet worden voor de nieuwe nestjes zijn hier te bewonderen.