Het ontstaan

Wij zijn een team ontstaan uit onze gedeelde liefde voor konijnen ! Ons bedrijf is kleinschalig begonnen in het jaar 2014. De fokkerij is toen ontstaan uit pure hobby. Op een boerderij waar ik mijn paarden hield en hielp met de koeien en schapen was nog 1 stal vrij. Ik werkte destijds bij een dierenwinkel en was hier ontzettend gek op een wit pool konijntje met rode ogen. Hij was al langere tijd bij ons en werd helaas niet verkocht omdat de rode oogjes de kinderen wat afschrikte. Na verloop van tijd vroeg de eigenaar of ik het konijn niet wilde hebben en daar hoefde ik natuurlijk geen seconde over na te denken ! Ik besloot om het konijn mee te nemen naar de boerderij waar ik dagelijks al mijn vrije uren doorbracht en waar ik nog 1 lege paardenstal beschikbaar had. Ik heb direct de stal klaar gemaakt voor het konijn en ben op zoek gegaan naar een vriendinnetje zodat ze samen in de stal konden wonen. Precies een maand later lag er een verassing in de hoek van de stal ! Mijn konijnen hadden een nestje gehad. HOE LEUK IS DAT ! Ik was zo blij en enthousiast. Ik beleefde erg veel plezier aan het zien opgroeien van de konijnen en was dag en nacht met ze bezig.

 

De eerste verkoop

Na 2 maanden werden ze groter en zelfstandiger en dus besloot ik om baasjes voor de jongen te gaan zoeken. Ik zag dat de mensen net zo blij met de dieren waren als ik met de mijne en had er erg veel plezier in dus ging op zoek naar meer konijnen. Ik kocht ze via internet en adopteerde ze bij opvangen en via mensen die er niet meer voor konden zorgen.  Ik ging nestjes fokken en zocht weer baasjes voor de jongen. Vervolgens ging me verdiepen in het fokken, melde me aan bij diverse verenigingen, en las tot diep in de nacht diverse boeken. Ik wilde alles weten over konijnen en leerde steeds meer mensen kennen waar ik veel van kon leren. 

 

Van 2 konijnen naar 50 vrienden

Vervolgens deed ik mee aan diverse tentoonstellingen, verbeterde ik mijn lijnen, importeerde diverse dieren en kreeg steeds meer bezoekers doordat mensen elkaar doorstuurde. Hoe leuk is dat ! Mond op mond reclame is natuurlijk het grootste compliment dat je kan krijgen... Het werd drukker en drukker en er kwam steeds meer vraag naar mijn diertjes. Hierdoor ben ik nog meer uit gaan breiden en voor ik het wist had ik in plaats van 2 volwassen konijnen 50 volwassen konijnen waar ik zo aan gehecht geraakt was dat ik er nooit geen afstand meer van wilde doen.

 

Team building

Er bleef meer vraag komen en het werd maar drukker en drukker. Voor 1 persoon was dit niet meer te doen en zo zijn er langzaam steeds meer verzorgers, verkopers en dierspecialisten bijgekomen. Inmiddels zijn wij ook een erkend leerbedrijf en hebben dus regelmatig stagiaires ! We zijn nu jaren later met een heel team van super leuke gemotiveerde dierverzorgers.

 

Het verschil tussen een broodfokkerij en een fokkerij die het doet vanuit passie

Door de groei van het bedrijf en vele mond op mond reclame ( en inmiddels ook proffesionele reclame ) bleef de vraag naar onze dieren stijgen. Het welzijn van onze dieren staat voorop en dus willen wij maar een 1 tot 3 nestjes per volwassen voedster per jaar. Bij veel grootschalige fokkerijen zie je dat de voedsters iedere 4 weken gedekt worden (of er nou vraag naar is of niet ) en dus wel 10 tot 12 nesten per jaar krijgen maar hier staan wij absoluut niet achter. Zo krijgt een konijn dus jongen terwijl zij haar andere nest eigenlijk nog groot moet brengen en deze worden daardoor dan dus te vroeg van de moeder afgehaald. Ook is het voor het welzijn van de moeder niet goed als ze zoveel nesten krijgt. Onze jongen blijven minimaal 7 weken bij hun moeder voor een goed socialisatieproces en goede weerstand. Ook kijken wij per nest naar het gewicht per jong en houden wij minimale gewichten aan per ras voordat wij ze van de moeder afhalen. Als een konijntje dus 8 weken oud is maar nog niet ons minimale streefgewicht heeft bereikt laten we hem gewoon nog een weekje extra zitten :) Ook hebben wij konijnen die inmiddels al meer dan 7 jaar bij ons zijn en nog super fit zijn ! Een goed leven zorgt voor een langer leven.

 

Uitbreiding

Wij fokken dus naar de vraag van de consument maar overschrijden niet het aantal nestjes per jaar omdat dit schadelijk is voor hun welzijn. Dit betekent dus dat wij al gauw tegen een tekort aan konijntjes liepen ! Want onlangs dat wij niet meer willen fokken met onze dieren bleef er wel steeds meer vraag komen naar onze dieren. Dit hebben wij opgelost door samen te gaan werken met andere fokkerijen. Overal in Nederland hebben we prachtige lijnen opgezet en al deze lijnen hebben hun eigen gespecialiseerde dierverzorger die gaat over zijn eigen groep konijnen. Inmiddels werken wij samen met fokkerijen in het hele land en buitenland. 

 

Gezondheid en papieren

Als je groter word komen er natuurlijk ook meer regels bij kijken. Wij zijn inmiddels in ons bezit van ons bewijs van vakbekwaamheid. Dit is sinds kort verplicht voor iedere fokker die aan particulieren verkoopt. Deze diploma hebben wij gehaald na het volgen van een erkende cursus op het Aeres college in Barneveld. Dit was erg leuk en leerzaam ! Verder krijgen we regelmatig inspecties van o.a. het LID ( landelijke inspectie dierenbescherming ). Maar ook de dierenpolitie, inspectiediensten, inspecties wat betreft de gezondheid en inspecties wat betreft alle papieren etc. Ook hebben wij natuurlijk een vaste dierenarts die regelmatig bij ons op locatie komt om bij alle dieren een check-up te doen. Door middel van deze vaste controles kunnen we er vroegtijdig achter komen als 1 van onze diertjes iets mankeert en kunnen we direct te hulp schieten. Wij geven al onze klanten ook altijd uitleg mee hoe ze verder thuis voor hun dieren moeten zorgen. Dit is inclusief een kortingsbon voor de dierenarts voor een check-up, enting, castratie etc. Zo weten we zeker dat de diertjes ook na aankoop onder goed toezicht worden gehouden en wij geven natuurlijk altijd garantie op onze dieren. Wij kunnen met trots zeggen dat is vastgesteld dat bij gemiddeld minder dan 1% van onze klanten een diertje met dergelijke afwijkingen is verkocht. Duizenden konijnen per jaar vinden bij ons een baasje en minder dan 1% heeft ons op de hoogte gesteld van een klacht. Bij het handelen in levende have is het onmogelijk om dit naar 0% te brengen hoe graag we dit ook zouden willen. Helaas kan er met een dier soms onverhoopt toch iets mis zijn net als bij alle andere diersoorten/mensen. Uiteraard doen wij er alles aan om gezonde dieren te fokken die in topconditie zijn, maar als er toch iets mis is kunt u altijd direct bij ons terecht en kan er gebruik gemaakt worden van onze garanties. Wij staan altijd voor u klaar !

 

Opvang

Sommige mensen vinden het een bijzondere combi een opvang en een fokkerij? Wij vinden dit juist een super leuk en slim concept omdat we door onze fokkerij erg veel aanloop van mensen hebben die af komen op onze schattige diertjes en als ze hier zijn dan vaak toch smelten voor een opvang konijntje. Je ziet dat er in onze opvang een goede doorloop is omdat we veel aanloop van mensen hebben en opvang konijnen zijn hier dus vaak niet lang. Ook de dieren die wel wat langer blijven is geen enkel probleem want die zien wij vaak als onze eigen dieren. Zij krijgen de beste zorg en heel veel liefde en aandacht dus wat dat betreft is het bij ons zeker geen straf voor een konijntje om in de opvang te wonen. Wij zullen voor ze zorgen alsof het onze eigen dieren zijn tot dat wij het perfecte nieuwe huisje gevonden hebben. We vinden het erg mooi dat we dit op hebben kunnen zetten en zo jaarlijks vele konijnen kunnen helpen. Onze opvang bestaat niet uit giften en wij vragen ook geen subsidies aan zoals andere opvangen. De gehele opvang word betaald van de omzet van de dierenwinkel + dieren. Zo kunnen we op een eerlijke manier een prachtige opvang runnen !

 

Dankbaar

Doordat wij met zoveel fokkerijen samen werken en zoveel dieren hebben is er bij ons altijd veel keuze en hebben wij bijna alle kleuren. Wij zijn erg dankbaar dat ons bedrijf zo gegroeid is en vinden het nog elke dag geweldig om te doen. Het is ongelofelijk hoe iets wat zo klein was zo groot is geworden. Ik ben ervan overtuigd dat het bedrijf zo'n succes is geworden omdat het is ontstaan uit pure passie en dierenliefde ! Wij doen ons uiterste best om u hier een geweldige konijnen ervaring mee te geven ! Tot ziens <3